Verwijzingen naar websites

computer begeleiden internet2 internet site 3

Sociale Media
Soms wil je iemand wat vertellen of wat laten zien. Op je computer of je smartphone. Daar staan programma’s op waarmee dat kan. Je kunt je verhaal met een ander delen. En wat over jezelf zeggen. En wat je hebt meegemaakt of gaat doen. Je kunt ook foto’s of een filmpje er op zetten. Deze programma’s noemen we ‘sociale media’. Je hebt er vast van gehoord. Er is Hyves, Facebook, Twitter en YouTube. Je kunt er verschillende dingen mee doen. Deze programma’s zijn wel erg leuk. Maar je moet er ook mee oppassen.

Kom je zelf een leuke website tegen. Mail dit naar ojaa@delichtenvoorde.nl

steffie sense

Wat moet je niet doen

Het gebruiken van sociale media is leuk! Je kunt er veel van leren. Zorg er voor dat het leuk blijft. Wat moet je niet doen:
- Vertel niet teveel over jezelf, over wie je bent. Geef nooit je naam.
- Vertel nooit waar je woont.
- Of geef nooit je telefoonnummer.
- En zeg nooit waar je op school zit of werkt.
- Maak nooit een afspraak met iemand om die te ontmoeten.
- Er kan iemand heel anders met je in contact willen komen.
- Stuur nooit een foto van jezelf.
- Reageer niet op vieze praat.
- Je wachtwoord is geheim, alleen van jou.

De BOSK Blog wordt geschreven door leden, vrijwilligers en medewerkers van de BOSK. De BOSK is dé vereniging van en voor mensen met een lichamelijke handicap, hun ouders, verzorgers en hulpverleners. De BOSK vindt dat iedereen met een handicap mee moet kunnen doen aan de maatschappij. Dat willen we ook met deze Blog laten zien.

Link naar de website BOSK

Welkom op begrensdeliefde.nl, een site voor iedereen die professioneel of als opvoeder betrokken is bij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op deze site vindt u een databank met instrumenten en materialen over seksualiteit en de preventie, signalering en behandeling van seksueel geweld bij mensen met een beperking.

Link naar de website Begrensde liefde

Op deze website leer je op een eenvoudige manier wat het drinken van alcohol en blowen (het roken van hasj of wiet) met je kan doen. Je krijgt uitleg over de leuke en minder leuke effecten van alcohol en blowen, en ook over de risico’s van alcohol en blowen en wanneer je beter niet kunt drinken en blowen.

Link naar de website Bekijk het nuchter

Op deze site vind je ervaringen van andere kinderen met NAH. Doe er je voordeel mee om aan anderen uit te leggen wat er met jou aan de hand is.

Link naar de website Brainkids

Welke informatie is er voor mensen met een verstandelijke beperking als ze diabetes krijgen? Waar vinden zij en hun omgeving die informatie? Hoe zorg je ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking en diabetes gezond kunnen leven en zelf de regie houden? Wat kunnen begeleiders en hun naasten doen om hen daarbij te helpen? Dat staat allemaal op deze website.

Link naar de website Diabetes zelf in de hand

Dolfijn organiseert vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Onze reizen worden begeleid door vrijwillige reisbegeleiders.

Link naar de website Dolfijn Vakanties

Ook Facebook is een netwerk. Je moet je dus aanmelden. Op Facebook kun je heel makkelijk foto’s zetten. Of een filmpje. Vrienden kunnen zich ook aanmelden. Om jouw pagina te zien. Vraag het je ouders of de begeleiding.

Link naar de website Facebook

Heb je een beperking en ben je opzoek naar contact, vriendschap of leuke date? Dan is Handicap-Dating.nl de juiste keuze! De grootste datingsite van Nederland, opgezet in 2009 door en voor mensen met een beperking. Of dit nu voor vriendschap is of om te daten met die perfecte match, Handicap-Dating.nl biedt deze kans.

Link naar de website Handicap Dating

Mensen met verstandelijke beperking hebben recht op goede medische zorg. Dit is zorg die een huisarts geeft. Wat is daar voor nodig?

Met het boekje en deze website wil Onderling Sterk helpen.
Door mensen met een verstandelijke beperking en huisartsen tips te geven.Het boekje is een hulpmiddel voor een goed gesprek. Het is ook een geheugensteuntje om terug te lezen wat de dokter heeft gezegd.

Op deze website is voor mensen die moeite hebben met lezen de tekst ook te beluisteren. Ook kunnen extra pagina’s gedownload worden en boekjes besteld worden.

Link naar de website Huisartsenboekje

Dit onderdeel gaat over Internetbankieren, je bankzaken regelen via Internet. Ik kan je uitleggen hoe het werkt en je kunt er ook mee gaan oefenen.

Link naar de website Internetbankieren

JIP staat voor Jongeren Informatie Punt. Het JIP geeft jongeren informatie en advies over werk, onderwijs, drugs, geld, wonen, rechten en plichten, seks en vrije tijd. In veel plaatsen in Nederland vind je een JIP, soms in een bibliotheek, buurthuis of school of als apart informatiepunt. Je kunt anoniem en gratis bij een JIP terecht met je vragen. Op deze site vind je alle informatie, verzameld door de JIP die voor jou van belang is.

Link naar de website JIP

Jong in Oost Gelre is een website speciaal voor en door jongeren uit Oost Gelre. De website staat in het teken van informatie en ontspanning voor jongeren.

Link naar de website Jong in Oost Gelre

Op zoek naar informatie voor en over jongeren? Dan bent u hier aan het juiste adres! Mocht u een link missen dan horen we dat graag.

Link naar de website Jongeren Startpagina

Site voor mensen met een verstandelijke beperking.

Link naar de website Mijn internet

Onderweg Reizen is een organisatie die vakanties aanbied voor mensen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking.Wij vinden het belangrijk dat de reiziger zich ontspannen voelt en met nieuwe energie weer thuis komt.

Link naar de website Onderweg Reizen

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Daarover gaat deze website.

Link naar de website Prokkel

Elke cliënt kan zeggenschap hebben...
Als je in iets gelooft, kan je ver komen. Dan denk je in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Elke cliënt kan zeggenschap hebben over zijn of haar leven. Dat vraagt om deskundigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. Dat vraagt om Raad op Maat. Cliënten zelf aan het stuur.

Link naar de website Raad op Maat

Deze site gaat over de rechten van cliënten van zorginstellingen. Mensen met een beperking die ondersteuning krijgen van een zorginstelling. Op deze site vind je het opzoekboek over de rechten van cliënten. En informatie over het Rechtenteam. Op deze site is ook ruimte voor nieuwe informatie, persoonlijke ervaringen en verwijzing naar andere informatie bronnen.

Link naar de website Rechten van cliënt

Welkom op mijn website. Ik ben Steffie en ik leg je op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Bijvoorbeeld Internet, e-mailen of bankzaken. Klik op het vraagteken voor meer uitleg over mijn website. Website voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.

Link naar de website Steffie

Voor muziek, games, nieuws en andere zaken die je bezighouden, ga dan naar de site van 7days.

Link naar de website Seven Days

Sense is het centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wil anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit.

Link naar de website Stel al je vragen over seks

De Stichting Ookjij.nl maakt Internet toegankelijk voor mensen met een verstandelijke beperking, die niet of nauwelijks kunnen lezen. Op de site kunnen zij zich informeren, plezier maken en contacten leggen met anderen in hun vrije tijd. De site wordt door jong en oud belangrijk gevonden. Tijdens het bezoeken doen zij informatie op over allerlei onderwerpen. De kennis die zij zodoende verwerven draagt bij aan het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, waardoor zij beter in staat zijn te integreren in de samenleving.

Link naar de website Toegankelijk internet

Tof! is een tijdschrift voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een tijdschrift speciaal voor jou. Boordevol leuke en interessante onderwerpen. Tof! is geschreven in begrijpelijke taal. Op de 36 bladzijden staan veel foto’s, verhalen, nieuwtjes en een gedicht.Tof! komt 4 keer per jaar uit. Wil je meer weten over Tof!? Kijk dan even verder op deze website.

Link naar de website Tofblad

TOF Vakanties organiseert vakantieweken voor mensen met een verstandelijke beperking. Het betreft vakanties voor kinderen, volwassenen en ouderen. Sommige vakantiegasten hebben ook een lichamelijke handicap. De vakanties worden begeleid door vrijwilligers.

Link naar de website Tof Vakanties

Op Twitter kun je alleen tekst, woorden of een foto plaatsen. Die kunnen door andere mensen gelezen en gezien worden. Dat vinden zij leuk. Je kunt maar weinig woorden kwijt.

Link naar de website Twitter

Vrienden voor het Leven is een ontmoetingssite voor mensen uit heel Nederland boven de 18 jaar met een verstandelijke beperking. Leden kunnen op deze site vrienden maken en eventueel daten. Lid worden kan vanaf € 4,00 per maand.

Link naar de website Vrienden voor het leven

Op YouTube kun je filmpjes plaatsen. Die moet je zelf maken. Deze filmpjes kunnen door iedereen bekeken worden. Of er kan een kopie van gemaakt worden. Op YouTube staan heel veel filmpjes. Dat maakt het zoeken niet makkelijk. Vraag het je ouders of de begeleiding.

Link naar de website YouTube

Zeddnet.com is een ontmoetingsplaats voor mensen die zich op andere contactwebsites niet thuis voelen. Het doel van Zeddnet is het mogelijk maken van contacten tussen mensen, die wegens een beperking (van welke aard dan ook) moeite hebben met het leggen van contacten. Daarnaast wil Zeddnet een platform bieden aan mensen met een imperfectie om elkaar te steunen, ervaringen uit te wisselen en contacten tussen mensen met en mensen zonder beperking stimuleren. Wij willen tekortkomingen niet uitlichten. Integendeel, wij geloven juist dat door er open over te zijn, een tekortkoming er niet meer toe doet.

Link naar de website Zeddnet