Gezond zijn

Fitness Center Sport Beweging Gezonde voeding

Hoe fit ben jij?
De Lichtenvoorde vindt het belangrijk dat medewerkers en cliënten gezond zijn en gezond blijven. Daarom is het belangrijk dat je gezond leeft. Gezond leven betekent dat je op je voeding moet letten en genoeg beweging hebt. De komende jaren gaat de Lichtenvoorde hier veel aandacht aan besteden. Voor medewerkers en voor cliënten.

Bekijk de film

Website over gezond leven!

Op de nieuwe website www.kijkopgezond.nl leren mensen met een verstandelijke beperking op een leuke en begrijpelijke manier hoe je gezonde keuzes kunt maken en meer kunt bewegen en dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Deze website is onderdeel van de website Steffie. Op die website worden ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven op een begrijpelijke manier uitgelegd.

Gezond leven

Sporten bij Litac

He jij! Wil jij sporten en dat ook nog bij een echte vereniging doen???

Dat kan! Vanaf nu is er bij Litac een speciale groep voor volwassenen met een beperking. Elke week sporten we op woensdag tussen acht uur en half tien bij Litac aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. Een professioneel trainster zorgt voor de benodigde begeleiding. Voor iedereen is er wel iets passends te doen.

We spelen de volgende sporten:

- Tafeltennis: Bij iedereen wel bekend toch?

- Dynamictennis: Een indoorvariant van het normale tennis. Dynamictennis spelen we met een lichtere bal, lichter racket en het gaat minder snel. Erg geschikt om lekker actief bezig te zijn, ook als je nog nooit getennist hebt!

- Schuiftafeltennis: Met je batje probeer je de bal aan de andere kant langs de tegenstander te schuiven. Spannend, leuk en voor bijna iedereen te doen. Uitermate geschikt als je gebonden bent aan een rolstoel of minder ziet!

Winnen is natuurlijk leuk, maar gezellig samen sportief bezig zijn is veel belangrijker!

Wanneer: Elke woensdag van 20.00u tot 21.30. Voor de tijd kun je omkleden. We starten op 12 februari.

Kleding en materiaal: Sportschoenen (zonder zwarte zolen) zijn verplicht. Batjes en rackets zijn bij Litac.

Kosten: De eerste vier keer is het helemaal gratis! Vind je het leuk dan kun je daarna lid van Litac worden. Eerst komen kijken mag natuurlijk ook.

Meer info en opgave:

Alie Oost 0544-372322 aly.oost@kpnmail.nl


Litac Sporten Litac

Ik voel mij fitter!

Ik ben Anneke en woon al jaren op het Jaartsveld. Ik ben 55 jaar. Vier jaar geleden heb ik een maagverkleining gekregen. In 2008 woog ik 136 kg. Nu weeg ik 87 kg. Ik voel mij fitter. Ik kan beter bewegen en kan leukere kleren aan. Voor mijn operatie kon ik niets meer. Ik kon niet lopen en/of fietsen. Ook had ik last van benauwdheid en hartkloppingen.
De huisarts vertelde mij als ik zo doorging zou ik niet lang meer leven.

Toen ik nog zo dik was zat ik op mijn werk vaak in de pauze alleen omdat ik niet naar de kantine kon lopen. Op vakantie kon ik niet. Ik kon de bus niet inkomen en nu kan ik dat wel. Ik ben dit jaar op vakantie geweest naar Oostenrijk, met de bus, en heb daar ook leuke kleren gekocht. Ik kan nu een leuke spijkerrok aan en vrolijke t-shirts. Voor mijn operatie kon ik maar naar 1 winkel in Winterswijk of mijn kleren moesten speciaal gemaakt worden. Het waren toen hele tenten en nu zie ik er hip uit! Mijn lievelingseten is een boterham met kaas. Ik ben niet zo dol op warm eten. En als ik teveel eet krijg ik last van mijn maag. Ik eet daarom kleine hoeveelheden, vaker op een dag. Vroeger was ik dol op pennywafels maar nu kan ik daar niet meer tegen en eet nu biscuitjes. Ik blijf nu op dit gewicht, ik kom niet meer aan en val niet meer af. Na de zomervakantie begin ik met sporten samen met Harry.

Anneke van Haut