Dagbesteding

Zelfs in de zomer kerstkaarten!

Kerstkaarten aftellen en inpakken bij AC Industrie in Lichtenvoorde.

Bekijk de film

Wat wil je met dagbesteding?

Een aantal cliënten van De Lichtenvoorde hebben een indicatie voor dagbesteding. Daarmee kun je gebruik maken van de vele mogelijkheden tot dagbesteding bij De Lichtenvoorde.

Houd je van creativiteit en kunst. Informeer eens naar de mogelijkheden vooral op het Centrum in Lichtenvoorde. Je staat versteld wat er allemaal kan.

Weet je dat één van onze cliënten erg goed is met glas beschilderen? Hij wil dit graag andere cliënten aanleren.

Werk je liever buiten en echt met je handen? Bijvoorbeeld iets maken van hout? Onze tuinploeg en de Einsteinstraat zijn er voor jou!

En denk nu niet dat je het niet kunt. Er lopen altijd mensen rond die je helpen. Wij passen ons aan aan jouw mogelijkheden. Ben je geïnteresseerd? Vraag je begeleider of neem contact op met ons.

Einsteinstraat 5

7131 RK Lichtenvoorde
Tel 088 - 20 11 03 1

Kun je niet mee naar een dagactiviteitencentrum? Heb je veel begeleiding nodig? Dan kun je voor je dagbesteding naar de Einsteinstraat. Je kunt binnen werken. Zoals in het magazijn of de kringloop. Je kunt ook buiten werken zoals in het tuinonderhoud of helpen bij verhuizingen. Wat je maar wilt. En wat je kunt.

Bekijk de film Einsteinstraat

Tuinploeg

Lichtenvoorde
Tel 06 - 55 34 46 51

Alleen buiten werken? Dat kan ook. De tuinploeg zorgt ervoor dat de tuinen van De Lichtenvoorde netjes worden onderhouden. Dat betekent schoffelen, onkruid wieden, gras maaien en snoeien. Of het aanleggen van een nieuwe tuin. Samen met de begeleider wordt bekeken wat je gaat doen. Als het weer slecht is doe je andere dingen. Zoals oud papier ophalen en versnipperen. Of sneeuw ruimen als dat nodig is.

Bekijk de film Tuinploeg

AC Groenlo

Parallelweg 19
7141 DL Groenlo
T 0544 - 76 90 17

Het activiteitencentrum is elke werkdag geopend van 8:30-16:30 uur. De meeste cliënten die bij ons komen worden met de bus(waar onze vrijwilligers op rijden) gebracht. Wij zijn ontzettend blij dat zij dit elke dag weer doen! Ook zijn er natuurlijk cliënten die lopend of met de fiets komen.

De dag wordt begonnen met een kop koffie of thee. Je kunt bij ons aan allerlei activiteiten deelnemen zoals: bewegen/wandelen, zwemmen, muziek, handwerken, corvee taken, creatief, muziekmiddag, schilderen/tekenen, licht industrieel werk, koken/bakken en nog veel meer.

Daarbij komt dat we een gezellige sfeer ook heel belangrijk vinden en er ook tijd is voor een praatje en ontmoeten van anderen.

Als je de hele dag blijft, lunch je ook bij ons. Hiervoor neem je je eigen boterham mee.

Elke dag zijn er 2 begeleiders aanwezig die je de ondersteuning bieden die je vraagt. Ook stagiaires van school kom je bij ons tegen. Ook is er bijna elke dag een vrijwilliger aanwezig.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keertje komen kijken, dan ben je van harte welkom op het activiteitencentrum in Groenlo!

Het Centrum

Patronaatstraat 1a
7131 CD Lichtenvoorde
Tel 088 - 20 11 01 0

Op ‘Het Centrum’ in Lichtenvoorde kun je veel doen, iedereen is welkom.

Houd je van gezelligheid en andere mensen ontmoeten?

Bij ons kun je een lekker kopje koffie drinken, praatje maken met anderen, leesmap lezen of een spelletje doen.

In de kelder van Het Centrum kun je iedere dag creatief bezig zijn. Op maandag en donderdag kun je schilderen, deze schilderijen zijn voor de kunstuitleen en sommige schilderijen worden ook tentoongesteld in Galerie Lodiek.
Mozaïeken, kleine cadeautjes maken voor de bingotafel voor het goede doel, werken met gips, speksteen, knutselen met papier, handwerken en nog veel meer.

We hebben ook vaste activiteiten zoals zwemmen, (donderdagmiddag), kook of bakochtend. (dinsdag en vrijdagmorgen), muziek (woensdagmiddag, 1 x per twee weken).

Er zijn 3 begeleiders, vrijwilligers en stagiaires aanwezig om te ondersteunen.

Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je komen kijken? Je bent van harte welkom bij ons!

Bekijk de film Het Centrum

Senioren met een beperking Het Centrum

SENIOREN MET EEN BEPERKING HET CENTRUM
Een deel van het dagcentrum is speciaal voor ouderen met een beperking. Er zijn verschillende plekjes. Daar kun je alleen of in een kleine groepje gezellig zitten. In het dagcentrum zijn verschillende groepen. Op elke groep is een vaste begeleider aan het werk. Soms zijn er ook vrijwilligers die een handje meehelpen. Je kunt er koken, bakken, schilderen, zwemmen, puzzelen of gezamenlijk een spelletje doen. Er is een muziekmiddag.

Senioren+ Het Centrum

Atelier en galerie Het Centrum

ATELIER EN GALERIE HET CENTRUM
In de kelder van Het Centrum is een echt atelier. In dit atelier wordt niet alleen geschilderd. Je kunt er ook mozaïeken, kleien en tekenen. Er staat een naaimachine, een bakoven een tekentafel en een schildersezel. Het ‘werk’ wordt uitgeleend en regelmatig geëxposeerd op diverse andere locaties. Het gebouw wordt in het weekend gebruikt als galerie. Er zijn schilderijen, beelden en andere kunstwerken te zien. Deze worden zowel door kunstenaars als door bezoekers van Het Centrum zelf gemaakt. Ook zijn er in het weekend workshops. Men kan dan komen knutselen, koken, bakken en soms komt er een kunstenaar op bezoek.

Activiteitencentrum Lochem

Prins Bernardweg 25
7241 DH Lochem
Tel 088 - 20 11 02 8

Je wilt graag een leuke invulling van de dag? En je hebt een lichamelijke beperking? Of een meervoudige beperking? Dan kun je terecht bij activiteitencentrum Lochem. Het centrum is gelijkvloers. Ook voor invaliden is het centrum aangepast. Het centrum is goed bereikbaar. In het activiteitencentrum kun je veel doen. Er is een arbeidsgroep met licht industrieel werk. Ook is er een activiteitengroep en een groep met creatieve en educatieve activiteiten. Hier kun je veel knutselen. Het centrum is open van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Bekijk de film AC Lochem